laupäev, 29. august 2015

Country cooking

Küpseid tomateid kogunes üks ports ja tunne oli selline, et täna võiks midagi küpsetada. Päev on ka mõnus, ei mingeid suuri plaane ega kohustusi, lihtsalt tsill! Ka tomateid oli parasjagu sellise tsillise piruka jagu.
Küpsetan ja testin, loodetavasti tuleb hea asi :) Lõhn on igatahes lihtsalt suurepärane!



Tomato season just started. I had several fresh local tomatoes and the feeling that today might be a perfect for cooking. No plans, no tasks. Just chill free day and enough tomatoes for spicy tart. 
So tart is its. Just put it to the oven and now I´m waiting. No idea, if it will taste ok or not. Let´s hope the best :) Smell is hmm.. promising! 

Sügisene tunne on.
Vihma on paar päeva sadanud, kastanimune nägin täna. Männik lõhnab teistmoodi. Lapsed ostavad kooliasju, järgmisel nädalal on minek. Ka ristikas ja tema õed lähevad, ega see vist ei meeldi aga peab ju.

Emal õitsevad gladioolid ja floksid.

Autumn feeling. 
It has been raining for some days by now. I saw chestnuts today, small green balls under the trees. Pine forest smells differently than some weeks ago. Kids are going school soon, buying the stuff already. Also my goddaughter and her 2 sisters have to go. I know, they don´t want to but they have to. 

Gladioluses and phloxes are blooming at my mom´s garder.

Edit. Valmistoidust ka üks pilt.



Retsept:
Mul oli 400g pakk pärmilehttaigent, millest ma kasutasin ära ca kolmandiku.
Rullisin põhja hästi õhukeseks, määrisin kokku oliiviõliga ja siis panin ca 1spl tsillimoosi. Mul on miskine moosilaadne asi, mille ma kunagi Stockist leidsin. Hästi kärts-mürts.
Siis viilutasin 3 tomatit ja ladusid kettad plaadile, seejärel üks puhmas hakitud basiilikut ja 1 küüs peeneks hakitud küüslauku.
Mõned terad panin kappareid ka.
Kõige lõpuks soola ja pipart.

Ahju eelsoojendasin 200C juures natukene aega ja seejärel küpsetasin pirukat ahjus ca 45minutit umbes 180C. See aeg ja kuumus oleneb ahjust, peaasi, et see alumine kõrbema ei lähe aga et tomat ikka saaks küpseda.

Kõrvale sobiks veel salatit aga mul ei olnud. Hea külm valge vein sobib ka:)

4 kommentaari:

  1. Aga retsept:)?

    praegu on tõesti aeg teha " 100 toitu tomatist", ma oleks iga värske idee eest väga tänulik:)

    VastaKustuta
  2. Nii lihtne oligi?:)
    tänan idee eest. Igasugu pirukad- quiched olid mul täitsa meelest läinud. Jälle üks õhtu hooletu ja paar tomatit realiseeritud:)

    VastaKustuta
  3. Lihtne oli jah, maitses hea :)

    VastaKustuta